Luzeon Art

Alhamdulillah, segala puji bagi Rabb semesta alam yang telah melimpahkan segala nikmat dan karunia bagi seluruh makhluk-Nya di semesta ini…

Luzeon Art. What’s that? Sounds like something related to gallery, museum, or others? Haha, it’s almost close. Well, actually Luzeon Art is one of my project design. It’s been a long time ago I created this name, i think when I was in highschool. Yeah, about 7 years ago! Wow, how old I am now!

We now talk about what kind of project that provided by Luzeon Art. I love design so much, and drawing as well. Sometimes I just combine them to be something called artwork. I already have collection of my artwork that published on my deviantart page since I was study at college. It’s supposed to be a trademark of all my artwork. Yeah, but I’m off often for several times during I work as civil servant.

But now……. I’m coming back! Yeah, sounds great, right?! Haha… new concept that I brought at launching time about 3 weeks ago is Islamic quote and also motivation quote. Occasionally, I put my drawing on them. Mostly, I only use combination of words and my creativity.

Oke, if you can’t wait to see collection of Luzeon Art, just visit this fanpage here.

Have a nice copy and share of my artwork!!! (Yeah, did I tell you that they are all free? Of course you can grab them all FREE!)

Ah, just wanna show you Luzeon Art’s logo! Here we are… (exclude word “I’m back”) ^_^’

Diploma III Degree and Its Future

Each person is entitled to achieve the best future through the proper education in this country. The best future is not only for its person but also for country where they live. 9-years compulsory education that has been obligated is one of the ways to encourage people to be at least can have a job by that. For people who have more funds, they will undoubtedly spend their money to derive higher education. In Indonesia, having bachelor degree is more than prestige. But, how if you only have diploma III degree? Is it necessary to achieve diploma III degree (in any major) in this country?

Nowadays, most institution or company in this country look for graduated students who have at least diploma III degree. We are here talking about what kind of job will you get after your graduation. It is not a big deal if you are satisfied with your degree, without have more passion to continue or transfer to bachelor. Essentially, we acquire degree (in any major) is to seek a job. For some reasons, we realize that we need to obtain more, for the best future. Accordingly, some of us decide to transfer their study into bachelor through university which provides transfer study program.

Sadly, currently, almost all of state university in this country no longer provides this transfer study program. Meanwhile, some of private universities neither. I’ve desperately tried to pursue information about this and obtain nothing afterwards. This case is based from regulation that issued by Dikti (I don’t know exactly, but factually transfer study from diploma III into bachelor is no longer available). Here this the reason. Experts say that educational of diploma (diploma I, II, III, or IV) is more directed to vocational education. It is different with bachelor that definitely directed to academic education. Absolutely, it is obvious that graduated diploma III degree just to vacant job that need more practical activity. In the contrary, people who have bachelor degree are easier able to be a leader. So, is it meaningless to acquire diploma III in this country?

Now, it depends on what kind of future that you want to be.

December 2013

kumpulan bahasa arab yang kerap dipakai

Mujahidah Sunnah

Bismillah,

berikut ini adalah istilah-istilah singkat yang biasa digunakan oleh para penuntut ilmu syar’i :

Afwan = maaf.
Tafadhdhol = silahkan (untuk umum
Tafadhdholiy = silahkan (untuk perempuan)
Mumtaz : Hebat, Nilai sempurna, bagus banget
Na’am : iya
La adri = tidak tahu

Syukron : terima kasih Zadanallah ilman wa hirsha = smoga ALLAH manambah kita ilmu & semangat Yassarallah/sahhalallah lanal khaira haitsuma kunna = semoga ALLAH mudahkan kita dalam kebaikan dimanapun berada Allahummaghfir lana wal muslimin = ya ALLAH ampunilah kami & kaum muslimin

Laqod sodaqta = dengan sebenarnya
Ittaqillaah haitsumma kunta = Bertaqwalah kamu kepada Allah dimanapun kamu berada

Allahul musta’an = hanya ALLAH-lah tempat kita minta tolong
Barakallah fikum = semoga ALLAH memberi kalian berkah
Wa iyyak = sama-sama
Wa anta kadzalik = begitu jg antum
Ayyul khidmah = ada yg bisa dibantu ?
Nas-alullaha asSalamah wal afiah = kita memohon kepada ALLAH keselamatan dan kebaikan

Lihat pos aslinya 3.617 kata lagi

Image

Lama sekali aku tidak menulis di blog ini, padahal aku suka sekali menulis…🙂

Kawan, pernahkah kau memiliki seorang teman yang bisa membawamu dalam lingkaran kebaikan? Bersamanya imanmu meningkat, didekatnya ibadahmu bertambah, jika kau jauh darinya kau kehilangan, jika ia tak bersamamu kau merindukannya mendalam, dan dia pun, merasakan hal yang sama terhadapmu.

Subhanallah… Jika kau memilikinya, aku hanya ingin ucapkan selamat, kau telah menemukan saudaramu di dunia ini, kalian sama sekali tak memiliki hubungan darah, yang kalian miliki hanya ikatan batin, ikatan ukhuwah yang dipersatukan oleh iman. Selamat membangun menara cahaya di surga-Nya kelak… InsyaAllah..🙂

Semoga kalian, termasuk aku dan saudaraku yang aku sayangi karena Allah Swt, bisa dipertemukan kembali di surga-Nya kelak. Kita bersama-sama Rasulullah Saw di sebuah telaga, Telaga Al Kautsar… InsyaAllah…

 

“Ukhuwah fillah abadan abada, Persaudaraan karena Allah abadi selama-lamanya.”

Children at Night in The Outside

Proudly my friends, I write it (again) in English, though I know my Englsih is not good enough. At least I try.

Well, no argue! Just keep reading this. Hehe…because this is what I feel now. Just enjoy my little ‘curcol’. Okey! ;p

You know, tonight, I just leaved from masjid after took a sunset prayer there. And look, children laugh cheerfully outside. Makes me feel so tranquil and jealous all at once. It reminds me about my childhood. Oh my… it’s so peace. Yeah, probably you’re right. I almost never played outside at night when I was young. But at least, I occasionally go outside and watching the sky, the night sky. So many stars there, so brightly sparkling in my eyes. Not forget, the full moon undoubtful shining adorably. Pretty awesome! I feel so cool. Peace…peace…and peace… The night wind breeze so softly. Increase the tranquility at night. Baca lebih lanjut

Antara Aku, Keraton Solo & Pangeran Diponegoro

Pernahkah kalian bertanya tentang silsilah keluargamu (baik dari ayah maupun ibu) kepada orang tua ataupun kakek nenekmu? Saya pernah, sebenarnya sudah lama. Tapi ingin saya share di sini. Boleh disimak…

  1. 1. Keraton Solo (Silsilah dari keluarga ayah)

Wow! Sempat terkejut ketika ayah saya bercerita tentang siapa kakek buyut saya.  Ini bermula ketika saya sudah lama cukup menaruh penasaran dengan gelar Raden yang ada di nama depan kakek saya. Dulu memang sudah pernah beliau ceritakan asal muasalnya. Tapi baru kali ini diberitahu cukup komplit. Baca lebih lanjut

Virus New Heur level (9), 0xc0000005 (Corel X5#Avast), dan Office 2007

Ane pengen istighfar dulu (astaghfirullah hal adzim….)

Jadi begini nih ceritanya. Beberapa hari ini ane disibukkan (padahal uda sibuk) dengan ulah malapetaka awal tahun 2011.

1. New Heur level (9)

Yang pertama adalah virus blekok yang ternyata telah bertengger lama di kawanan file-file .exe di kompi kantor ane, dan juga (lagi-lagi ternyata) di lepi ane. (Ane ternyata peternak virus gan, ini gara-gara PD banget cuma pasang SMADAV di pos satpam, tahu rasa deh sekarang). T_T. Nangis dah tuh ane sampe sempoyongan sama tuh virus. Dan seenaknya pula mereka arisan rame-rame di (hampir) semua file .exe yang ada di disk C, maupun di Disk yang lain. Akibatnya, windows lemot, file-file .exe rusak, dan beberapa kasus yang sudah kronis menyampaikan bahwa task manager sampe safe mode tidak bisa dijalankan. Alhamdulillah ane belum ngalamin yang separah itu.

Nah, virus ini dikasih nama terlalu bagus sama SMADAV, yaitu New Heur level (9). Sehingga untuk kali ini ane lebih sepakat sama antivirus bule besutan AVG dan Avast yang sama-sama kasih nama Win32.Sality. (tapi berhubung ane cinta Indonesia gan, jadi ane interest ke SMADAV untuk judul artikel ini) Baca lebih lanjut